Ambassadeurs

Hotelschool ‘Ter Duinen’ dankt zijn reputatie deels aan het succes van haar vele afgestudeerden.
Om de relatie met haar oud-leerlingen te verstevigen, worden elk jaar drie oud-leerlingen als ambassadeurs van de school aangesteld. Deze ambassadeurs zullen gedurende één schooljaar een actieve rol spelen in de promotie van de school. Het is ook de bedoeling dat deze oud-leerlingen bij het leerproces van de leerlingen zullen betrokken worden, bijvoorbeeld tijdens een lesmoment, een bedrijfsbezoek of als gastspreker.

Voor het schooljaar 2017-2018 zijn onze ambassadeurs:

Stijn Beschuyt is een oud-leerling, promotie 2001, die na Ter Duinen verder studeerde en zijn diploma behaalde als gegradueerde Hotelbeheer.
Stijn is ondertussen hoteldirecteur bij hotel Martin’s Brussels EU, daarvoor was hij General Manager bij Martin’s Patershof in Mechelen.
Hij is nauw betrokken bij de opleidingen ‘Se-n-Se Hotelbeheer’ en ‘Hotel-Onthaal’ waar hij vaak als gastdocent en stagepatroon fungeert.
Hij is een prima ambassadeur van de school die nauwkeurig de opleiding volgt en steeds zijn medewerking verleent om de leerlingen iets bij te brengen in zijn vakgebied.

Mike Dooms is oud-leerling, eveneens van promotie 2001. Mike is al sinds jaar en dag sommelier bij De Kromme Watergang ** in Hoofdplaat. In Zeeland is hij aan de zijde van chef Edwin Vincke als gastheer en sommelier één van de uithangborden van de opleiding ‘Sommelerie’ van Ter Duinen. Het restaurant kwam onlangs aan bod in de Villa van Ter Duinen. Hiervoor selecteerde Mike de wijnen Hij begeleidt al vele jaren onze leerlingen tijdens hun stage en zal in de toekomst ook gevraagd worden om als gastdocent voor de opleiding te functioneren. Een rol die hem op het lijf geschreven staat.

Filip Claeys is oud-leerling van promotie 1993. Filip hoeft eigenlijk niet te worden voorgesteld. Als stichter van de NorthSeaChefs brengt hij samen met vele andere chefs het belang van Noordzeevis onder de loep. Onlangs was hij ook de initiatiefnemer van Food Paradise Day, waar laatstejaarsstudenten van Vlaamse hotelscholen werden warm gemaakt voor het beroep aan de hand van talrijke demonstraties en gastcolleges.
Daarnaast is Filip natuurlijk chef en zaakvoerder van het gereputeerde restaurant De Jonkman** in Brugge. Filip organiseerde vorig jaar een HK Academy rond Noordzeevis in Ter Duinen en wordt vaak betrokken bij de opleiding ‘Gastronomie’.

Voor het schooljaar 2016-2017 bedanken we onze ambassadeurs:

  • Stijn Creupelandt, Human Resources Business Partner at Seabourn Cruise Line
  • Isabel D’Hulster, zaakvoerder bij evenementen bureau Présence
  • Peter Goossens, chef van Restaurant Hof van Cleve

Voor het schooljaar 2015-2016 bedanken we onze ambassadeurs:

  • Geert Van Hecke, chef van Restaurant De Karmeliet in Brugge
  • Jolien Laenen, zaakvoerster van De Wingerd in Vorselaar
  • Bart Van Cauwelaert, hotelmanager van Sofitel Quiberon Thalassa

De ambassadeurs krijgen elk jaar twee unieke geschenken van de school als eerbetoon aan hun carrière en hun inzet voor de school.

2
Back to top